tirsdag den 4. december 2012

Korstogene

Af: Amna, Emilie, Magnus & Jan.
    • Hvad var baggrunden for korstogene?Det var for at omvende de vantro, altså muslimerne til kristendommen. En anden del af det var at opnå et mere land at herske over, rigdomme etc.
    • Hvad kunne deltagerne i korstoget gøre sig håb om at opnå ved at deltage?
      Der var en chance for at få guld og land, men dette var dog overhovedet ikke sikkert. Når/hvis man kom hjem igen blev man hyldet som en kriger = det gav prestige.
    • Var det første korstog en succes?
      Det første korstog var en succes, da muslimerne ikke var forberedte på det. Når de kom til de muslimske lejre, gjorde muslimerne ikke så meget ved det, de tog nærmest imod dem med åbne arme.
    • Hvorfor er det andet korstog interessant?
      Det blev en fiasko. Det var interessant fordi det udspillede sig mange forskellige steder. De overtog blandt andet Lisabon, som i hvert fald ikke lå i Mellemøsten.
    • Hvordan var forholdet mellem de kristne erobrere og befolkningen i korsfarerstaterne?
      Forholdet mellem de kristne erobrere og befolkningen fungerede fint. Befolkningen tog imod de kristne med åbne arme og de samarbejdede godt sammen.
    • Hvad kom der ud af korstogsperioden, hvis man ser på perioden som et kulturmøde?
      Italienske købmænd fik adgang til markederne i Mellemøsten og det fortsatte også efterfølgende. Filosofiske og videnskabelige værker blev oversat fra arabisk til latin. Musik traditioner blev udvekslet mellem det muslimske Spanien og det kristne Vesteuropa. De udvekslede også mad, tekstiler og grundlæggende ting. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar