tirsdag den 12. februar 2013

Det europæiske Tyrkiet


Tyrkiet gennemgik mange forandringer under Atatürk. Dette skete igennem mange forskellige reformer. I den første bølge af reformer blev den europæiske kalender indført. Forskellige oprindelige tyrkiske titler blev afskaffet. Den traditionelle fez blev afskaffet til fordel for den europæiske hat. Der kom også et påbud fra Atatürk om at man i højere grad skulle bære europæisk tøj.

Det gamle retssystem blev erstattet af en civil lov, som indebar mange dyre indgreb i den almene tyrkers liv. Ægteskab blev fx et sekulært område – det var altså ikke kun kirken der varetog dette område længere. Polygami(flerkoneri) blev afskaffet. En navnereform kom til og alle mennesker skulle nu have både et fornavn og et efternavn, ligesom i Europa.

Det oprindelige arabiske alfabet blev erstattet af et latinsk alfabet. Uddannelsessystemet blev også ændret, da koranskolerne blev erstattet af et sekulært system. Søndag blev en officiel helligdag, og det blev forbudt at udråbe de 5 daglige bønner fra mineraten(et tårn på en moske)

Mathias, Katrine og Jan

1 kommentar: