tirsdag den 11. september 2012

Det Gode Gamle Grækenland

Akropolis
Græsk indflydelse og kultur blev udbredt i middelhavs regionen ved at man ofte benyttede sig af søfart da det var langt billigere end at rejse over land. De mange grækere lagde handels stationer strategisk rundt om i middelhavs regionerne.
Faktorer, som var til at danne et fælles grundlag for de græske og romerske samfund i antikken var en udbredt drøm om tryghed, frygten for overnaturlige kræfter, sygdomme og hertil også grusomme ulykker. Man fandt trygheden i religionen og familie, det skabte en sikkerhed i forhold til handel. Staten støttede ikke de fattige, de var nødt til at ty til religionen eller deres familier.

Den velfærdsstat, vi kender til i dag, var altså ikke opfundet mine kære venner.

I det andet århundrede omfattede den græske verden, Sydeuropa, store dele af Mellemeuropa, Lilleasien, Mellemøsten og Nordafrika. Den græske verden var på sit højdepunkt i det femte og fjerde århundrede, på dette tidspunkt var der løst sammensatte stater med Athen som den ledende. Athen blev besejret af Sparta i 404 f.kr. hvorefter makedoneren Alexander den Store tog over.
Han erobrede forskellige steder i Perserriget der efter hans død blev til forskellige ny stats dannelser samt tre riger: Ptolemæerriget, Seleukideriget og Makedonien, som resulterede i en ny blandings kultur kaldet Hellenismen. 



Elskværdige hilsner Cecilie, Maiken, Katrine, Mette og Sarah

Ingen kommentarer:

Send en kommentar