onsdag den 23. januar 2013

Det tyrkiske militær

Det tyrkiske militær er den næstestørste væbnede styrke i NATO, næst efter USA. dette gør at de i militære sammenhænge vil have en del at sige, i forhold til at de har så meget magt.

Der er tvungen militærtjeneste, næsten som en værnepligt, men forskellen er at de ikke kan få lov at slippe for tjenesten, som vi i danmark kan.

Tyrkiet har siden 1950 været en del af fredsbevarende operationer i NATO og FN hvor de bla har opereret i Somalia og Jugoslavien.

Tyrkiet deltager i krigen i afghanistan i fællesskab med USA.

Tyrkiet har foruden en masse tropper der er udstationeret på Nordcypern, en tilladelse fra USA til at producere F-16 og F-36 jagerfly, og har siden produktionens start produceret lidt over 270 jægere.

Under den kolde krig var Tyrkiet i besiddelse af 90 amerikanske atomvåben. Efterfølgende den kolde krig opbevarer de stadig våbnene, men USA har overdraget 40 af dem til tyrkiet til egen administration.

Under det arabiske forår forholdt Tyrkiet sig nogenlunde passivt, da de øjnende muligheden for at de kunne blive bindeleddet mellem mellemøsten og den vestlige verden.


Deltagende i gruppen: Thille, Pors, Holt, Magnus, Miranda og Maria